Belediyelere personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bugün Yayımlanmış olan Belediye Personeli Alımı ilanına göre Hakkari Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 10 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapılacak. Belediye memur Alımı için alımlar KPSS puanı ile yapılacak. 60 KPSS İle Memur Alımı 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama yönetmeliği ve Belediye Zabıta yönetmeliğine göre Kadın Erkek Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak.

İLANDA DÜZELTME YAPILADI!

Hakkari Belediyesi memur alımı için Bugün 30 Temmuz 2021 tarihi ile yayımlanan ilan ile Belediye Memur Alımı ilanında düzeltme yapıldı. Söz konusu düzeltme ilanı hakkında detayları aşağıdaki yayımlanan kılavuzda öğrenebilirsiniz.

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Hakkari Belediyesi bünyesine 10 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı ve Düz Memur Alımı yapılacak. Bu kapsamda;

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediye Zabıta Memuru alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

a) İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanı almış olmak.

b) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c) Zabıta memuru kadrosuna başvuracaklar için; 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesi’nin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 metre, kadınlarda en az 1,60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kg. dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

d) Zabıta Memuru kadrosu için; Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

e) Zabıta Memuru kadrosuna başvuru yapacaklar 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgelerine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Hakkari Belediyesi Memur Alımı başvuruları 6 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Eylül 2021 tarihine başvuru yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Bulak Mahallesi Bulvar caddesi No: 8 Merkez/HAKKARİ binası içinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne müracaatlarını yapabileceklerdir.

DÜZELTİLMİŞ İLANIN KILAVUZU

Editör: TE Bilisim