Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı Yapacak. Bugün yayımlanan Belediye Personel Alımı ilanlarına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye eri yönetmeliğine göre KPSS En az 60 puan ile İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

KADRO BİLGİSİ NEDİR?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesine memur alımı için ilan yayımladı. 75 kişilik kadro ile Kadın Erkek Adaylar içrisinden İtfaiye eri alınacak. Alımlar Genel idare Hizmetleri sınıfında 10. dereceli kadroya yapılacak. Adaylardna KPSS En az 60 Puan almış olmak şartı aranacak.

Özel olarak ise İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olmak. En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye eri alımı ilanına başvuru yapacal adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların KPSS, Eğitim, Yaş ve KPSS şartını taşıyor olmaları gereklidir.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliği yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Şarlar Nedir?

Adaylardan Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gerekldir. Bunun dışında;

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartı aranacak.

Sağlık Şartı: Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

Sınava girmek isteyen adaylar, https://www.diyarbakir.bel.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yaparak başvuru formunu imzalamak üzere indirecek ve aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir.

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi, Diploma veya Mezuniyet belgesinin belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2020 KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı (1 adet)

- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

- Askerlikle ilişiği olmadığına dair (erkek adaylar için) beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir) (1 adet)

- 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin itfaiye eri alımı için adaylar başvurularına 15 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak. Adaylar başvurularını sadece mesai saatleri içerisinde yuakrıdaki belgeler ile birlikte şahsen belediyeye gerçekleştirmeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim