Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 25 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru süreci geçtiğimiz gün yayımlanmış olup artık sona ermektedir. Alımlar sözleşmeli olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49 uncu maddesine tabi olarak istihdam edilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı başvuruları 14 Aralık 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 18 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda BAŞVURU FORMUNU dolduralarak yapılacaktır.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK!

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Büyükşehir Belediyesine personel alımı için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise;

a. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

b. Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmaları (24/12/1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

c. Eğitmen pozisyonu için “Atamaya Esas Alan”, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre işlem yapılacaktır.

ç. İlan edilen pozisyonlar için, aranan öğrenimin yurtdışında bitirilmesi halinde; ortaöğretim kurumları için Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğretim için Yükseköğretim Kurulunca verilen denklik belgelerine göre işlem yapılacaktır.

d. Yabancı Dil şartı aranan pozisyonlarda, 6114 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin altıncı fıkrası gereğince Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerini Belirleme Yönergesi’ne göre işlem yapılacak, sınavların geçerlilik sürelerinde ise kendi mevzuatları dikkate alınacaktır.

SONUÇLAR VE DEĞERLENDİRMELER:

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 21/12/2020 tarihinde kurumumuzun genel ağ sayfasında (http://www.ibb.gov.tr) adresinden ilan edilecektir.

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, pozisyona ilişkin mezuniyet notu ile bölüm notunun (Üniversitenin ilgili bölümlerinin, ÖSYM tarafından açıklanan 2020 yılı YKS sonucunda oluşan taban yerleştirme puanı üzerinden hesaplanan not) eşit şekilde etkilediği “başarı puanı” belirlenecektir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim