Belediyeler memur alımı ilanların yayımlaya devam ediyor. Yayımlanan Büyükşehir Belediye Memur Alımı ilanına göre Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6 farklı kadro ile Memur Alımı yapacak. Bu yönde adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve pozisyonuna göre diğer özel şartlar aranacak.

Van Büyükşehir Belediyesş 657 Sayılı Devlet memurları Kanunu kapsamında ve Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre 108 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Van Büyükşehir Belediyesi Lise ve Lisans kapsamında memur alımı yapacak. Bu yönde

Lise Mezunu: 6 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve 5 Bilgisayar İşletmeni alınacak.

Lisans Mezunu: 15 Zabıta Memuru, 10 Belediye Trafik Memuru, 59 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 5 Şehir Plancısı ve 8 Mühendis alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,
  • Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Özel Olarak Adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 veya P94 puan türünden puan almış olmak, Zabıta Memuru kadrosu için; Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak ve en az B sınıfır sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Büyükşehir Belediyesinin Memur alımı başvuruları 08 Mart 2021 tarihi ile başlayacak. Başvurular en geç 12 Mart 2021 tarihine başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece belediyeye şahsen gerçekleştireceklerdir.

Ayrıca Zabıta Memuru kadrosu için sözlü ve uygulamalı, diğer Memur kadroları için sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru süreci başladığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim