Bolu Belediyesi Personel Eleman Alımı 2016
Bolu, ülkemiz için çok stratejik bir noktada yer almaktadır. Özellikle şehirler arası taşımacılık ağında birçok karayolu aracının bu noktadan ulaşımını sağladığını söyleyebiliriz. Çünkü Batı Karadeniz’i iç bölgelere taşıyan en güvenli yollar Bolu’dan geçmektedir. Fakat ulaşımlarda bu noktanın seçilmesindeki etkiler arasında belediyecilik hizmetleri ve yatırımların büyük bir önemi vardır.
Stratejik konumunun yanı sıra Bolu ili özellikle kış aylarında birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Bolu’da yer alan Abant Gölü ve Kartalkaya Kayak Merkezi, gerek yurtiçi gerekse yurtdışından birçok insanı ağırlamaktadır. Bu ziyaretler ise Bolu halkının büyük bir gelir kaynağını oluşturmaktadır. Bundan dolayıdır ki halkın gelirinin daha çok artması ve şehrin ziyaret edilmesi için birçok yatırım da yapılmaktadır. Bu noktada ise Bolu Belediyesi’nin büyük bir önemi vardır. Yapılan hizmetlerle beraber şehir her geçen gün modernize bir görünüşe sahip olmakta ve büyükşehir belediyesi ünvanını almaya da bir o kadar yaklaşmaktadır. Halkın beklentileri ve hizmetlerin devamlılığı adına ise Bolu Belediyesi personel eleman alımı gerçekleştirilmekte ve bu alımlar sene içerisinde birçok kez yapılacaktır.
Yapılacak olan bu personel alımlarında ise karşımıza birçok pozisyon çıkmaktadır. Çeşitli pozisyonlardan ise en çok payı Temizlik İşleri genel Müdürlüğü ve Fen İşleri Genel Müdürlüğü alacaktır. Çünkü imar ve şehirleşme çalışmalarının 2016 yılı içerisinde çok farklı projelerle gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda şoför, işçi ve operatör işçi alımları sıkça gerçekleştirilecektir. Bu alımlarda ise belediyenin belirlediği sözleşmeli kadrolar ya da belediyeye bağlı kurumlar kullanılacaktır. Ayrıca gerek duyulması durumunda kadrolu personel alımları da gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan sözleşmeli alanlarda alımlar belediyenin koyduğu şartlarla gerçekleşecekken, kadrolu alımlarda ise Kamu Personeli Seçme Sınavı zorunluluğu bulunacaktır.