Bitlis Belediyesi İş İlanları 2016
Kültürel miraslara sahip olmalarının yanı sıra gelişen ve geliştikçe modern bir görüntüye kazanan Bitlis’i hepimiz birçok kez duymuşuz ya da ziyaret etmişizdir. Geleneksel türkülerimize dahi konu olan bu şehirde oldukça yararlı ve halkı bilinçlendirici projeler artık daha çok olmaktadır. Belediye ve bazı kurumların işbirliği ile yapılan bu projelerle birlikte ayrıca iş imkanı da sağlanmaktadır.
Bitlis Belediyesi’nin projeleri her geçen gün gündemde daha fazla yer buluyor. Belediyenin yaptığı çalışmalardan basınca sıkça yer bulan 90 adet işçi alımı, şehirde yaşayan diğer insanlara da bir umut ışığı yaktı. Yapılan bu işçi alımlarında Çalışma ve İş Kurumu ile Bitlis Belediyesi ortak hareket etti. Ayrıca işe alınan 90 kişi sadece merkez bölgesine alındı. Bitlis’e bağlı olan ilçe ve köylere de en az merkezdeki kadar alımlar gerçekleşti. Yapılan bu işçi alımlarındaki kişiler 5 ay 20 gün süre ile çalışacaklar.
Yapılan bu alımlar ise ilk değil ve son da olmayacak. Belediyenin projeleri doğrultusunda ilerleyen zamanlarda sözleşmeli ve kadrolu işçi alımları da gerçekleşecektir. Özellikle belediyenin alt yapı ve imar çalışmaları doğrultusunda 2016 yılındaki alımlar yoğunlaşacaktır. Dere yataklarının temizlenmesinde görev alacak operatör şoförleri ve iş makinası şoförleri de bu personel alımlarından faydalanabilecekler. Ayrıca vasfı olmayan kişilere de belediye iş sağlamak amacıyla halk eğitim merkezlerinde kurslar açmakta ve bu kursları başarı ile bitiren kişilere iş imkanı sunulmaktadır.
Bitlis Belediyesi iş ilanları zaman zaman İnsan Kaynakları birimlerince kamuoyuna duyurulacaktır. Bu duyuruları resmi gazetelerden ya da Bitlis Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz. Sözleşmeli personel alımlarında genellikle mülakat sistemi, kadrolu alımlarda ise KPSS şartı aranmaktadır. Buna rağmen tüm detaylar yapılacak olan duyurularla netlik kazanacak.