Beyoğlu Belediyesi 80 Zabıta Memuru alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Beyoğlu Belediyesi Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur Alımı Yapacak. Kadın Erkek adaylar başvuru yapabilecek. Başvurularda son güne geldik. Bu haberimizde sizlere başvuru yapmamış olan ve başvuru yapmış olan adayları ilgilendiren bilgiler paylaşacağız.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Beyoğlu Belediyesi toplamda 80 kişilik boş kadro ile Düz Memur ve  Zabıta Memuru alımı yapacak. Ön Lisans mezunu 30 Zabıta ve 5 Düz Memuru alımı yapılacak. Lisans mezunu ise 20 Zabıta ve 25 Düz memur alacak.

Başvuru yapmak isteyen adaylar genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların İlgili alım kadrolarına göre mezuniyetini tamamlamış olmaları gereklidir. KPSS olarak ise 2020 yılında yapılan KPSS'den Lissans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSp93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. 

Zabıta memuru alımları için ise Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşını doldurmamış olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şarttır.

Başvurular Sona Eriyor!

Beyoğlu Belediyesi Düz Memuru Alımı ve Zabıta Memuru alımı başvuruları 28 Aralık 2020 tarihi itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 04 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Belediye'ye şahsen yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Beyoğlu Belediyesine başvuru yapan adaylardan başvurulardan KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sınava çağıracaktır.

Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; sözlü sınav ve uygulamalı sınav 25.01.2021 günü saat 09.30”da başlamak üzere Şahkulu Mahallesi Meşrutiyet Caddesi No:121 adresindeki Beyoğlu Belediye Başkanlığı Beyoğlu/İSTANBUL adresinde yapılacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi günlerde devam edilecektir.

Memur alımı için 01.02.2021 günü saat 09.30’da başlamak üzere Beyoğlu Belediyesi Ana Hizmet Binasında sözlü sınav yapılacaktır.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

Sözlü sınav;

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli İdareler İle İlgili Temel Mevzuat, konuları ile

Kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar. 

Zabıta memuru için uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

Editör: TE Bilisim