Türkiye İş Kurumu resmi sitesi üzerinde Yayımlanan ilanlarda farklı illerde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlara KPSS'siz memur, personel ve işçi alımı yapıldığına yer verildi. İŞKUR aracılığıyla yapılmaktadır. Belediyelere ve belediyelerin bünyesinde bağlı bulunan şirketlere en az ilkokul mezunu olmak şartı ile ve KPSS şartı aranmadan 5 bin kişiden fazla kamu işçisi alımı yapılacağı duyuruldu.

Hangi kadrolara alım yapılacak?

Beden İşçisi (Genel), Şoför (Yolcu Taşıma), Otobüs Kaptanı (Şoförü), Elektrik Tesisat Ustası, Su kanalı işçisi, Şoför-Yük Taşıma, Bahçıvan, Bekçi, Restoran Yöneticisi, Usta Öğretici (Ön Büro Elemanlığı), Aşçı, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Bahçe Bakım Elemanı(Park Bahçe ve Koruların Bakımı), Kamyon Şoförü, Jeoloji Mühendisi kadrolarına alım yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilanlara başvurular İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapmak için " http://www.iskur.gov.tr/tr " bu açılan sayfada başvuru yapmak istediğiniz ilanın detaylarını inceleyerek başvuru işlemlerinizi sisteme üye olduktan sonra yapabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak

Editör: TE Bilisim