ÖSYM tarafından yayımlanan 2019 yılı ikinci merkezi yerleştirme için tercih kılavuzunda Zabıta memuru adaylarına da yer verildi. Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde 113 Zabıta memuru alımı yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Zabıta Memurluğu için aranan genel ve özel niteliklerden bahsedeceğiz.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM:

Lise Mezunu: 6

Ön Lisans Mezunu: 14

Lisans Mezunu: 93

olmak üzere Zabıta Memurluğu kadrosuna toplamda 113 kişi alınacak.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK!

Tercih kılavuzuna göre, Lise kapsamında Zonguldak Belediyesi alacak. Ön Lisans mezunu, Esenler belediyesi ve Zonguldak Belediyesi alacak. Lisans kapsamında ise, Adapazarı belediyesi, Esener belediyesi, İspir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Kartaş belediyes, Kars Belediyesi ve Zonguldak Belediyesi alım yapacak.

GENEL NİTELİKLR NEDİR?

Belediyelerin zabıta memuru alımını tercih edece kadaylar genel olarak, Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Zabıta Memuru kadrolarını tercih edecek adayların Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesine göre 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

30 yaşını doldurmamış olmak, Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Bu koşullara göre 3 Aralık 1989 ve öncesinde doğan adaylar 30 yaşını tamamlamış olduğundan tercih yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Adayların boy-kilo şartını taşıyıp taşımadıkları atama öncesinde ilgili belediyeler tarafından kontrol edilecek olup bu şartı taşımadığı halde tercihte bulunan adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna tercih işlemleri 03 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar tercih alıacaktır. Adyalar tercihlerini 20 TL bankaya yatırdıktan sonra ÖSYM üzerinden yapabilirler.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim