Kamu Kurumları kendi resmi internet siteleri üzerinden yayımladıkları personel alım ilanlarıyla birlikte birçok sayıda pozisyonda personel alımlarının yapılacağını açıkladı. Personel alımı yapılırken en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği pozisyonlar açıklamanın devamında yer aldı. Yapılan açıklamaya göre birçok açık pozisyon olan personel ilanlarında öncellikle iş eğitimini almış adaylara öncelik verileceği belirtilirken en kısa zamanda tüm belirlenen kontenjanların da doldurulması gerektiği açıklandı.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK POZİSYONLAR

Birbirinden farklı kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına göre bir çok açık pozisyon için persoenl alımı yapılacağı açıklandı. 3 farklı Belediye (Lüleburgaz Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi) bünyesinde personel eksliğini belirlediği açık pozisyonları şu şekilde açıklanmıştır; " İtfaiye Şoförü, Kütüphane Elemanı, Kütüphaneden Sorumlu Personel Yardımcısı, Branş Öğretmeni, Şoför, Teknik Personel Yardımcısı ve Güvenlik Görevlisi" pozisyonlarına alım ilanları yapılmaktadır. 

BAŞVURU ŞARTLARI

3 farklı kurum ve birbirinden farklı pozisyonlar için belirlenen personel alım ilanları için farklı özel şartlar belirlenmiştir. Bu özel şartları sağlamayan adayların kabul edilmeyeceği başvurlar için her adayın bu özel başvuruları iyi bilmeleri gerekmektedir. Özel başvurular başvuru yapacağını ilanın menüsünde sizlere açıklanmıştır. Adaylardan her ilan için istenilen genel şartlarda şu şekilde belirtilmiştir; " T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlik sorunu olmaması, güvenlik soruşturmalarının olumlu sonuçlanması, gerekli eğitim şartlarının yerine getirilmesi, görevinde düzenli olarak çalışabilecek sağlık sorununun bulunmaması" adaylardan istenilen genel şartlardandır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR

Belediyeler yayımladıkları persoenl alım ilanlarına başvuru yapacak adayların Belediye binasına gelerek şahsen yapmalarını istemektedir.