Kamu ilanları arasında yayımlanmış olan ilanlara göre farklı belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapmaktadırlar. Buna göre İşin Olsa ekibi olara kderlediğimiz bu haberimizde sizlere kamu statüsünde yayımlanmış ve memur alımı yapan Belediyeler hakkında bilgiler vereceğiz. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan aranan şartlar nedir? Nasıl ve ne zaman başvuru yapılır? İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili belediye memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmmak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmadığını raporlamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

HANGİ BELEDİYELER MEMUR ALACAK?

Yayımlanan ilanlar doğrultusunda, Uludere belediyesi, Çanakkale belediyesi, Nusaybin Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi çok sayıda memur alımı yapacaklarını yayımladılar.

Nusaybin Belediyesi:

İlgili belediye bünyesine, Lise, Ön lisans ve Lisans mezunu memur personel alımı yapacak. Buna göre Lisans Mezunu, 3 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 1 Tahsildar, 5 Memur, 1 Tahsildar, 1 Sosyolog, 2 Mühendis, 1 Bilgisayar İşletmeni ve 1 Psikolog alacak. Ön Lisans Mezunu 3 Tekniker, 1 Memur, 5 Zabıta Memuru alımı alınacak. Lise Mezunu ise 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Bu yönde adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranır. Zabıta memuru pozisyon için ise, 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gibi nitelikler aranır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Uludere Belediyesi:

Uludere Belediyesi, bünyesine 2 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu 1 ve lians mezunu 1 zabıta memur olmak üzere 2 kişi alacak. Adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak KPSS'den Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Çanakkale Belediyesi:

Belediye, 2 farklı kadro için toplamda 10 memur alacak. Buna göre Erkek Ön Lisans Mezunu 5 itfaiye eri alıyorken, Erkek veya Bayan adaylardan Lisans mezunu 5 Zabıta Memur alımı yapacak. Adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ve Zabıta memurluğu ile itfaiye eri özel niteliklerini taşımak şartları aranacak. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Lüleburgaz Belediyesi:

Lüleburgaz Belediyesi toplamda 10 kişilik boş kadro ile Lise ve Ön Lisans mezunu memur alacak. Buna göre, Lisans mezunu 4 İtfaiye eri ve Ön Lisans Mezunu 6 İtfaiye eri alımı yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS'den Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans Mezunu için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır. Daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilan hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

YAYIMLANAN İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Kamuya yayımlanancak diğer belediye iş ilanlarını anında telefonunuza bildirim alabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilgili ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Veya Bizim sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ana sayfanızda her daim ilanlara ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim