Bir çok belediye başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde memur alımı yapacaklarını belirttiler. Bu yönde ilanlar yayımlandı ve adaylar için başvuru tarihleri belirtildi. Yayımlanan ilanlara göre 8 farklı belediye bünyesindeki eksik için onlarca memur alımı yapacak. Adayların ilgili ilanlara başvur yapabilmeleri için öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımalararı gerekmektedir.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre, Van Gürpınar Belediyesi 2, İznik Belediyesi 1, Çekmeköy Belediyesi 15, Bursa Büyükşehir Belediyesi 50, Ardeşen Belediyesi 3, Eynesil Belediyesi 8, Şırnak Belediyesi 10, Bağcılar belediyesi 40 ve Arnavutköy Belediyesi 40 olmak üzere toplamda  olmak üzere toplamda 169 kişilik kadro ile belediye personeli alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İlgili belediye memur personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmamak ve bunu sağlık raporu ile belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

Özel olarak ise, Belirtilen pozisyonlarda ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 55, 60, 65 ve 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Yazş olarak ise, Zabıta Memuru alımlarında yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşındna büyük olmamak ve Diğer memur kadroları için 35 yaşından büyük olmamak gibi şartlar aranır.

BAŞVURULAR

Yayımlanan belediye ilanlarına göre her belediye farklı tarihlerde başvurusunu alacak. Başvurular belediyelerin belirttiği tarih aralığında İlgili Belediyelerin yazı işleri müdürlüğüne yapılacaktır. İlgili ilanlar hakında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Şırnak Belediyesi 10 Zabıta Memuru Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Eynesil Belediyesi 8 Zabıta Memuru Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Ardeşen Belediyesi 3 memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 50 Zabıta Memuru Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Çekmeköy Belediyesi 15 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

İznir Belediyesi 1 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Bağcılar Belediyesi 40 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Van Gürpınar Belediyesi Memur Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız

Arnavutköy Belediyesi İlianı İçin Buraya Tıklayınız

Yayımlanancak diğer belediye ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indierek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim