Ankara Büyükşehir Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alım yapılacak olan zabıta memuru ilanını 30.07.2021 tarihi itibariyle başlatıyor. Elbette belirli KPSS taban puanının ve uygun puan türünün, bazı unvan, derece, sınıf gibi şartları yerine getiriyor olmak koşulu ile zabıta memurları için alımlar gerçekleştirilecek. Açıktan atama yolu ile boş kadrolara alınacak personelin, Belediye Zabıta Yönetmeliği şartlarını taşıyor ve de karşılıyor olması koşulu ile alımlar bir süre sonra boş kadro tamamlanana dek sürecek.

2021 Ankara Belediyesi Tarafından Yapılan Zabıta Memur Alımı Şartları Nelerdir?

Başvuru öncesinde bazı genel ve özel olan şartların karşılanması gerektiğini belirtmiştik. Şimdi ise bu personel alımı şansından yararlanmak isteyenlere daha net şart maddelerinden bahsediyoruz. KPSS puan türü ya da taban puan yeterliliğinizi ilgili tablodan görebileceğiniz gibi şartları da maddeler içinde inceleyebiliyorsunuz.

  • Başvuruda bulunacak kişilerin genel şartlar arasında bulunan; Türk vatandaşı olmak, Türk Ceza Kanunu maddelerinden 53 içerisindeki ihlalleri taşımamak, mevcut kamu haklarından yoksun olmamak gibi koşulları karşılıyor olmaları gereklidir.
  • Özel şartlar arasında ise ilgili KPSS puan türünden 2020 puan kriterlerine göre sınırı geçmiş olmak, varsa önceden çalıştığı bir kurumundan disiplinsizlik gibi bir sebeple ayrılmamış olmak gibi durumları karşılamak bulunmaktadır. Yine belirli boy/ kilo sınırlarını da karşılamak özel şartlar arasındadır ve bunlar İŞKUR üzerinden ayrıntılı olarak da incelenebilmektedir.

Ankara Zabıta Memur Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Alım süreci başlamadan önce adayların atlanmaması gereken oldukça önemli detaylar da bulunuyor. Bunların arasında adayların tamamlamaları ve de başvuruları esnasında kuruma iletmeleri gereken belgelerden bahsedilmelidir. Öncelikle sınava girmek isteyen adayların ilgili siteden elektronik bir başvuru formu çıktısını almaları ve bunu imzaladıktan sonra ilgili ek belgelerle birlikte tamamlamaları gereklidir. Aday kişilerin başvuru formlarına ekleyecekleri belgeler arasında ise diploma aslı ya da noter onaylı bir örneği, kimlik kartı ya da nüfus cüzdanının fotokopisi, sürücü belgesinin uygun örneği ya da aslı, KPSS sonuç belgesi çıktısı, askerlik ile ilişiği olmayan erkek adaylara dair beyan, engel bulunmama beyanı ve de iki tane biyometrik fotoğraf yer almaktadır. Adayların başvuru tarihi ise 14 ile 30 Haziran 2021 arasında ve de Atatürk Spor ve Sergi Sarayı / Altındağ-ANKARA konumuna olmalıdır.

Editör: TE Bilisim