Kamu kurumlarına gerçekleşen personel alımı ilanlarından bir tanesi de zabıta memuru alımıdır. Bu kapsamda; Belediyelerde görevlendirilecek olan zabıta memuru ilanları için yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a talep ettiği randavu talebi kabul oldu. Beştepe'de gerçekleştirilen görüşmenin ardından Ankara iline ait bazı yatırım ve projeler ile ilgili değerlendirme yapıldığı aktarıldı. Diğer yandan Ankara ilindeki istihdamların da görüşüldüğü ve ne kadar personel alımı yapılacağı da kararlaştırıldığı açıklandı.

İKAMET ŞARTI BEKLENMİYOR!

Başvurularda ikamet şartının olmayacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Başvuru şartlarında ; T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, TCK'nın 53. maddesindeki belirtilen suçlardan hüküm almamış olmak, görevini yapmaya engel bir sağlık engelinin olmaması gerekmektedir. KPSS şartlarında ise Lise mezunları P94, Önlisans mezunları P93 ve Lisans mezunları ise P3 puan türünden en az asgari puanı almış olmaları istenilmektedir. Belirtilen ehliyet sınıfında sürücü belgesine sahip olmak, yaş şartında ise 30 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir.

GÜNLERCE BAŞVURU KUYURUĞU OLUŞTU

Son olarak Çankaya Belediyesine 80 zabıta memuru alımına binlerce başvuru olmuş ve başvuru kuyruğu haftalarca sürmüştü.

ANFA İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ankara Anfa geçtiğimiz günlerde 345 işçi alımı yapıldı. Açıklanan başvuruların İŞKUR üzerinden tamamlanmasının ardından Anfa yeni ilanların ne zaman açıklanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim