Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Belediye Personel Alımı ilanına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak Üzere Ön Lisans ve Lisans Mezunu Memur Alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında tabi olarak istihdam edilmek üzere Beledye Zabıta Yönetmeliğine göre yapılacak. Başvuruların sona ermesi ile birlike adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki sonuçlar ne zaman? Sınav ne zaman? Sınav konuları ne olacak?

BAŞVURULARDA SON GÜN?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 Zabıta Memuru Alımı başvuruları 14 Haziran 2021 tarihi ile başlamıştı ve 30 Haziran 2021 tarihi ile sona eriypr. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar istenen belgeler ile birklikte ABB resmi adresie şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Zabıta Memuru alımı değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapılacak. Bildiğiniz gibi adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lissan ve Lisan seviyesinde en az 65 puan almış olmak şartı aranacaktı. Bu kapsamda değerlendirmelerde mezuniyete göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük Puana kadar değerlendirme yapılacak olup kadro sayısının 5 katı kadar aday belirlenecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanları ile 02/07/2021 tarihinde belediyemiz www.ankara.bel.tr adresinde ilan edilecek olup,Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylara Belediye tarafından düzenlenen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu “Sınav Giriş Belgesi” gönderilecektir.

SINAVE NE ZAMAN? KONULAR NE OLACAK?

Başvurusu geçerli olan adaylar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak sınava katılacaklar. Sözlü ve uygulamalı sınav 06/07/2021-16/07/2021 tarihleri arasında (Pazar günleri hariç) Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı / Altındağ-ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır.

Sınav Konuları Nedir?

Sözlü sınav;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, konularını kapsar.

Uygulamalı sınav;Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim