İlk defa atanmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına zabıta memuru alımı yapılacaktır. KPSS puanları temel alınarak yapılacak olan bu istihdam durumu farklı sınıflarda olmak üzere toplam 250 kişiyi kapsamaktadır. Ayrıca alınacak alana göre KPSS puan türü de farklılık göstermektedir. Cinsiyet gözetmeksizin şartları taşıyan her aday değerlendirmeye alınacaktır. Şartları sizin için aşağıda açıklayacağız.

Alınacak personel sayısı ve puan türü yukarıda belirtildiği şekildedir. Şimdi sizlere genel ve özel şartlar hakkında bilgi vereceğiz.

Başvuru İçin Genel Şartlar

  • Türk Vatandaşı olmak Adli sicil kaydının temiz olması, herhangi suç işlemiş durumda olmamak Erkek adaylar için askerlikle ilgisinin bulunmaması, askerliğini yapmış olmak En az B tipi ehliyete sahip olunması Çalışmasına engel teşkil edebilecek herhangi fiziksel ya da zihinsel engelinin olmaması

Başvurunun Özel Şartları

  • Yukarıdaki tabloda belirtilmiş olan ilgili bölümlerin okullarından mezun olmak ve belirtilen puan türlerinden istenilen puanı asgari düzeyde karşılıyor olabilmek Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak Ayağında ayakkabı üzerinde olmadan; kadınlarda boy şartı en az 1.60, erkeklerde ise 1.67’dir. Aç karnına tartıldığı zaman boyun 1 metreden fazlasındaki sayı ile 10 kilodan az fark olmaması gerekir. Kilo ve boy ölçümleri belediye tarafından yapılacaktır. En son çalıştığı kurumda herhangi bir disiplin cezası ya da siciline işlenmiş bir usulsüzlük olmaması gerekir.

Başvuru Esnasında Adaylardan İstenen Belgeler

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi sitesine girin ve oradan başvurunu formunu doldurun. Altına imzanızı atıp bize teslim edin. Bilgilerin doğru ve tam olması elzemdir, yanlış olduğu anlaşıldığı takdirde başvuru geçersiz sayılır. Nüfus cüzdanı ya da kimlik belgesinin kendisi veya fotokopisi İlgili okulun ilgili bölümünden mezun olduğunuza dair diplomanın aslı ya da noter onaylı bir kopyası. Ehliyet ve ruhsatınızın da yanınızda olması gerekli ÖSYM sayfasından KPSS puan ve türünü kapsayan sonuç belgesi (doğrulama kodlu) Erkek adaylar için askerlikle bir alakasının bulunmadığına dair imzalı belge Başvuru esnasında HES kodu sorgulaması yapılacaktır, belgelerde herhangi pürüz tespit edildiği takdirde başvuru geçersizdir.
Editör: TE Bilisim