Aksaray Belediyesi itfaiye eri alımı için ilan yayımlamıştı. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar başvuru sonuçlarını ve sınav bilgileri hakkında detayları araştırmaya başladı. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımıza ilanların detaylarını aktaracağız.

LİSE VE ÖN LİSANS MEZUNU ALIM OLACAK!

Çok sayıda başvuru alan Aksaray Belediyesi bünyesine değerlendirmeler ve sınav sonuçları sonrasında 25 itfaiye eri alımı yapacak. Genel İdare Hizetleri sınıfında görev alacak olan itfaiye eri adayları Lise mezunu 20 ve Ön Lisans mezunu 5 itfaiye eri alımı yapacağını bildirdi.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ:

Başvuru yapmış olan adayların başvuruları değerlendirmeye alındı. KPSS puanına göre yapılacak değerlendirmede kadro sayısının 5 katı yani 125 aday ele alınarak yüksek KPSS Puanına sahip olan adaylar belirlenecek. 

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 17/07/2020 tarihinde www.aksaray.bel.tr adresinden ilan edilecektir.

Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylara belediyemizce düzenlenen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu “Sınav Giriş Belgesi’’ gönderilecektir, Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV NE ZAMAN?

Başvrusu kabul edilmiş olan 125 aday için uygulamalı ve sözlü sınav 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 09:00'da Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde yapılacak.

NOT: Sınava girmeye hak kazandığı halde, ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan ve/veya mazeretine binaen katılamayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü sınav;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

ç) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Uygulamalı sınav;

Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

DİĞER BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI BURADA