Aksaray Belediyesi bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Aksaray Belediyesi en az lise mezunu adaylar arasından Genel İdare Hizmetleri sınıfında ve 10. Dereceli kadroya itfaiye eri alımı yapacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Aksaray Belediyesi en az lise mezunu alım yapacak. Bu kapsamda Lise veya dengi okul mezunu olmak. En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 10 İtfaie yeri alacak. Lise veya dengi okul mezunu olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile ise 10 İtfaiye eri alınacak. Son olarak ise, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 5 itfaie eri alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediyenin İtfaiye eri alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen tüm niteliklere haiz olmaları gerekmektedir. Şartları taşıyan erkek veya kadın adaylar başvuru yapabileceklerdir. 

Adaylardan genel olarak ise, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

KPSS Şartı:

Adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSS P94 Ön Lisans mezunları için KPSSP P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Yaş ve Boy Şartı:

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Sağlık Şartı:

Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Belediye memur alımı başvuruları 06 Nisan 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 10 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Aksaray Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Zincirli Mahallesi 44. Cadde No:55 68100 AKSARAY adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır. Posta ve mail yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

DİĞER BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim