Kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan belediyeler de mart ayının ikinci haftasına girerken eksik personel alımını karşılamak üzere alım ilanlarına çıkmakta olup bu ilanlardan biri de bugün Aksaray Belediyesi tarafından yayınlandı. Yayınlanan bu ilanla birlikte Aksaray Belediyesi en az lise mezunu olmak üzere en az 60 KPSS ile belediye bünyesinde istihdam edilmek üzere itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. İlgili ilana başvuru yapmak, başvuru şartlarını öğrenmek isteyenler için detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Kadro Detayları ve Başvuru Şartları

İlgili kadroda adayların 10 adedi için Lise veya dengi okul mezunu olmak. En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 10 adedi için ise lise veya dengi okul mezunu olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve 5 adedi için de İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve KPSS P93 puan türünden en az 60 puana sahip olmak ve boy gibi diğer özel şartları aranmaktadır.

Adayların sağlaması gereken diğer başvuru şartları arasında ise Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde yer alan suçlardan hüküm giymemek, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak şeklindedir.

Başvuru Şekli

Adaylar, 06/04/2020 tarihinden 10/04/2020 tarihi mesai bitimine kadar, başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Aksaray Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Zincirli Mahallesi 44. Cadde No:55 68100 AKSARAY adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

Özel şartlara ulaşmak ve detaylı bilgi almak için: https://www.aksaray.bel.tr

Editör: TE Bilisim