Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru Alımı süreci başladı. Sözlü ve Uygulamalı sınava 1250 aday katılacak olup adaylar için ter dökücü süreç başladı. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Adaylar Öncelikle Zabıta Memurluğu için Uygulamalı sınava alınarak sonrasında ise Sözlü sınava alınmaktadır.

SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü sınav;

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, konularını kapsar.

Uygulamalı sınav;

  • Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

SINAVLAR 14 TEMMUZ 2021 TARİHİNE KADAR!

ABB Zabıta Memuru Alımı için Uygulamalı ve sözlü sınavlar başlamış olup 14 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek. 6 Gün devam eden uygulamalı sınavşarı tamamlayan adaylar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ulaş Altun, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Suat Demirel ve Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürü Resul Kökten’in oluşturduğu sınav kurulunda sözlü mülakata çağrılıyor. 

GÜNDE 100 ADAY MÜLAKATA ÇAĞIRILIYOR!

Uygulamalı sınavı başarılı şekilde geçen adaylar sözlü sınava çağırılıyor. Zabıta Şube Müdürü Bülent Dilkay Şeyda günde 100 adayı mülakata çağırdıklarını ve sınav süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre,

Mülakatlara başladık. Lisans ve ön lisans sıralamasına göre devam edecek. Günde 100 adayı mülakata çağırıyoruz. Adaylar önce fiziki yeterlilik parkurunu tamamlıyor sonra sınav kurulu huzurunda sözlü mülakata katılıyor.”

SINAV DEĞERLENDİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Sözlü sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularında 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.

Uygulamalı sınav; 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.

Sınavda değerlendirme; sınavın sözlü bölümünün % 50’si, uygulamalı bölümünün %50’si alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için en az 60 puan alınması şarttır.