Türkiye’nin farklı illerinde Büyükşehir Belediyeleri, yüzlerce eleman alıyor. İŞKUR üzerinden açılan ilanlarla birlikte, yüzlerce yeni kadro açılan belediyelere alımlar gerçekleşirken, KPSS şartı aranmaması da büyük kolaylık sunuyor.

Hangi Belediyelere Alım Var?

Toplam 8 Belediyeye ayrı ayrı ilanlarla alımlar gerçekleştirilecek. Bu belediyeler ise; Ağrı Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, İstanbul Ümraniye Belediyesi ve Yalova Belediyesi olarak ilanlarda yer aldı.

Hangi Pozisyonlara Kaç Kişi Alınacak?

8 farklı belediyeye farklı pozisyonlarda alımlar gerçekleştirilecektir. Temizlik işleri başta olmak üzere, büro personeli ve direkt belediyede çalıştırılacak yüzlerce personel istihdam edilirken, farklı sayılarda alımlar olacağı da biliniyor. İstediğiniz belediye ilanları arasında giriş yaparak, alınacak net sayıya ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru şartları olarak, her belediyenin kendi şartlarını taşıdığı ilanlar bulunmaktadır. Genel olarak; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu Hak ve Hizmetlerinden mahrum olmamak, en az lise mezunu olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak şartlar arasındadır. Bunun haricinde, uzmanlık gerektiren meslekler için uzmanlık belgesi ve farklı şartlarda yer almaktadır.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Başvuru yapabilmek için, İŞKUR üzerinde kayıtlı olmanız ve aktif durumunuzun iş arıyor olması gerekmektedir. Bununla birlikte, İŞKUR üzerinden başvuru yapabileceğiniz gibi; bulunduğunuz ilin İŞKUR bürolarını da ziyaret etmeniz başvuru için yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilisim