Farklı platfomlarda yayımlanan belediye memur personel alımları ile kamuya alımlar yapılıyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Düşük KPSS puanı ile belediyelere alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak devamlı olarak belediye iş ilanlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu haberimizde ise 3 belediyenin ilanını sizlerle paylaşacağız ve bu belediyeler en az 50 KPSS Puanı ile alım yapıyor.

BELEDİYELERE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediye personel alımı kapsamında 3 fakrlı belediye alım yapacak. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. İşte o nitelikler:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.
  • İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

EN AZ 50 PUAN İLE ALIM YAPILACAK! KPSS DETAYI NEDİR?

Memur almı ilanları için adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına puanına göre lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmaları gereklidir.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER VE KADRO DAĞILIMI:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelmiş olan ilanlara göre 3 belediye memur alımı yapacağını bildirdi. Ayrıca alımlar 50 veya 60 KPSS puanı ile memur alımı yapılacak.

Sivas Belediyesi: 2020 Yılının ilk İtfaiye eri alım ilanı geçtiğimiz gün yayımlandı ve Sivas Belediyesi 67 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapacak. Bu bağlamda Lise mezunu 20, Ön Lisans mezunu 7 ve Lisans mezunu 40 memur alımı yapılacak. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Akıncılar Belediyesi: Belediye Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre 3 kişilik boş kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında kadın erkek adaylar arasından düz memur alımı yapacak. Adayların bu ilan için en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Hemşin Belediyesi: Belediye 2 kişilik memur kadroları ile alım yapacğaını bildirdi. Bu kapsamda 1 Tahsildar ve 1 Tekniker kadrolarına alım yapılacak olup adayların KPSSp93 veya KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Memur ve Personel alımlarının anlık olarak paylaşıldığı ve adayların yardımlaştığı grubumuza sizde katılmak isterseniz Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim