Ağustos 2019’un da son haftasına gireceğimiz günlerde kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımları da devam ediyor. Bu noktada İŞKUR üzerinden kamu personeli alımı için ilan açan kurumlar arasında belediyeler de yer almakta olup bu noktada 3 belediye tarafından bugün yayınlanan yeni ilanlarda ilgili belediyede istihdam edilmek üzere toplamda 10 personel alımı yapılacağı açıklanmıştır. Buna göre adayların sağlaması gereken şartlar ve kadro detayları ise şu şekildedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda 3 farklı belediye tarafından personel alımı gerçekleştirileceği yer almakta olup ilgili alıma ilişkin detaylar şu şekildedir.

Buna göre adaylardan sağlanması istenen başvuru şartları arasında ürk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, güvenlik ve arşiv soruşturması temiz çıkmak ve erkekler için askerlik ile ilgisi bulunmamak. Bunların yanı sıra adaylardan istenen en az öğrenim seviyesinde mezun olmak, ilana göre ilgili belge ya da sertifikaya sahip olmak, istenilen yaş aralığında olmak, ilana göre adaylardan istenilen deneyim süresine sahip olmak ve ilanın yayınlandığı ilde ikamet ediyor olma şartları aranabilmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilanlarda toplamda 10 personel alımı gerçekleştirilecek olup bu alımlarda adayların ilgili kadrolara başvuruları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden yapılacaktır. İlana ilişkin ilan numarası bu adres üzerinden aranarak bulunmakta ve online olarak başvuru yapılmaktadır. Başvuru için ise adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim