Ülkemizin dört bir yanında bulunan belediye başkanlıkları açık pozisyonları için geçici ve daimi olmak üzere farklı statülerde kamu personeli alımı gerçekleştirmektedir. Belediye başkanlıklarının kamu personeli ilanı kurum tarafından hazırlanmakta ve kamuoyuna İŞKUR ya da Devlet Personel Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır.

İŞKUR üzerinden yayımlanan belediye başkanlıkları ilanlarına bakıldığında toplam 2 belediyenin 90 kişilik kamu personeli alımı yaptığı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılıyor ve aranacak olan şartlar nedir.

BELEDİYE ve POZİSYONLAR

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 
Bahçıvan - 74 Personeli

KANGAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Beden İşçisi - 16 Personel

Yukarıda hangi belediye başkanlığının, hangi pozisyon için kaç kişilik kamu personeli alımı gerçekleştireceği belirtilmiştir. Buna göre 90 kişilik kamu personeli alımı yapılmakta olup alınacak personeller geçici süreli olarak istihdam edecektir. Peki aranan şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR

Menemen Belediye Başkanlığı, bahçıvan kadrosu için Proje Yönetimi Eğitim Sertifikası ,Hijyen ve Sanitasyon Eğitim Sertifikası, Temel Bahçıvanlık Eğitim Sertifikası ve  Lavanta Yetiştiriciliği eğitim sertifikalarının dördüne  birden sahip olma şartı aranmaktadır. Adaylar 5 ay 29 gün süre ile çalışacaktır.

Kangal Belediye Başkanlığı beden işçisi alımında her hangi bir şart aranmamaktadır. Adayların tümü başvuru yapabilmektedir ve geçici sürenin ne kadar olduğu hakkında da bilgi verilmemiştir.

BAŞVURULAR

Menemen Belediye Başkanlığı ve Kangal Belediye Başkanlığı 90 kamu personeli alımı ilanına başvuru yapacak olan adayların 13 Ekim 2017 tarihine kadar belediyenin bulunduğu bölgedeki İŞKUR'a giderek müracaatlarını yapması gerekmektedir.

DİĞER BELEDİYE İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim