Resmi Gazete memur alımı ilanlarını yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Erzurum ilinde bulunan Şenkaya Belediyesi bünyesine farklı alanlada memur kadrolarına alım yapacak. Bu kapsamda adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 1Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği" nitelikleri talep edilecektir.

Ayrıca Kadın erkek adaylar'da başvuru yapabilecek olup belirtilen özel şartları taşınıyor olması gereklidir.

3 FARKLI KADRO'DA MEMUR ALIM KADROLARI:

657 DMK 48. MADDESİ ŞARTLARI ARANIYOR!

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f) İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Adaylardan genel nitelikler dışında özel olarak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunu kapsamında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca, Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile Bilgisayar işletmeni kadroları için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek şartıda yer alıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Belediyenin memur alımı başvuruları 18 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 22 Mayıs 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen, Posta yolu ile veya İnternet ortamı ile yapılcaktır. 

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim