Van İpekyolu Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Alımı yapacak. Belediye 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Kadın Erkek adaylar içerisinden Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak olup haberimizde sizlere başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detayları aktarıyoruz.

KADRO DAĞILIMI:

İpekyolu Belediyesi Zabıta Memuru Alımı için ilan yayımladı. 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna göre ve Belediye Zabıta Yönetmeliğine göre 30 kişilik kadro ile Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda Kadın 15 ve Erkek 15 olmak üzere 30 kişi alacak. Alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden alınacak olup detayları aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İpekyolu Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gerekmektedir.

Özel Olarak ise adaylardan;

  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak lisans mezunları için 2020KPSSP3puan türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve Kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • Tabloda 1 nolu sıra numarası ile belirtilen zabıta memuru kadroları için, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İpekyolu Belediyesi Zabıta Memuru alımı için başvurular 22 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Hafiziye mah. Kazım Karabekir Cad. Serdar 2.Sk No:3 İpekyolu Belediyesi Merkez Binası 5. Kat İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA