Van Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlamış olan Belediye Personel Alımı ilanına göre Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 108 kişilik kadro ile Memur Alımı yapılacak. Başvurularda son güne gelindi. Peki kimlerin başvurusu geçerli sayılacak? Sınav aşamaları nedir? Sınav tarihleri ve konuları nedir?

Tüm bu detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Belediye memur alımı başvuruları 08 Mart 2031 tarihi ile başlamış olup en geç 12 mart 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar son başvuru tarihine kadar istenen belgeler ile birlikte ve başvuru formu ile birlikte şahsen yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar söz konusu olan Van Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları KPSS puanı ile yapılıyor. Bu kapsamda başvuruların değerlendirilmesi Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yapılacak. Bu kapsamda KPSS Puanı sıralaması ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana göre sıralama yapılacak. Bu yönde 5 katı aday sınava alınacak.

İlgili Memur alımı sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanını 05.04.2021 Pazartesi günü Belediyenin www.van.bel.tr internet adresinden ilan edilecektir.

SINAV TARİHLERİ NEDİR?

Zabıta Memuru alımı için; sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup, sözlü sınav ve uygulamalı sınav 12.04.2021- 16.04.2021 günleri arasında başlamak üzere, Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı hizmet binası (Altıntepe Mahallesi Zeve Caddesi Trenyolu üstü Tuşba/VAN) adresinde yapılacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir.

Diğer Memur kadrolarının alımı için; sözlü sınav yapılacak olup, sözlü sınav 19.04.2021-07.05.2021 tarihleri arasında Van Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası 1 nolu toplantı salonunda (Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Özdemir Sk. No: 5 İpekyolu / VAN) yapılacaktır. Sözlü sınav aynı gün içinde bitirilemez ise ertesi günü devam edilecektir.

SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü sınav;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

Mahalli İdareler İle İlgili Temel Mevzuat, konuları ile Kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

Zabıta Memuru için uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılıR.

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim