Termal Belediyesi memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Termal Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. Bu yönde Belediye Personel Alımı ilanına göre adaylardan KPSS şartı aranacak olup KPSS 60 Puanı İle Memur Alımı ve Personel alımı kadro dağılımı ve başvuru şartları haberimizde.

Hangi Kadrolarda Memur Personel Alımı Yapılacak?

Termal Belediyesi bünyesine 7 kişilik boş memur kadrosu ile, Ön Lisans mezunu 1 Düz Memur, 2 Zabıta Memuru ve 3 İtfaiye Eri alınacak. Lisans mezunu ise 1 Mühendis alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Belediye alım yapacağı memur kadrosu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim ve Yaş şartları aranacak. Bu niteliklerin tamamını sağlayan Erkek ve Kadın Adaylar başvuru yapabilecekler.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Zabıta Memuru ve İtfaiye eri için sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • İtfaiye eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.
  • 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Termal Belediyesi memur alımı başvuruları 19 Nisan 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 23 Nisan 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu yönde adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte Belediyenin Termal İlçesi, Gökçedere Mahallesi, Yaşar Okuyan Caddesi No : 50 adresinde yer alan Termal Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne müracaatlarını yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim