Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapacak. Yayımlanan Belediye Personel Alımı ilanlarına göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur Alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilan ile Belediye 60 KPSS Puanı ile Memur Alımı yapacak olup alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak.  Peki adaylardan aranacak başvuru şartları nelerdir? Kadro dağılımı nedir?

Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  bünyesine Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı yapacaklar. Kadro dağılımı burada.

Ön Lisans Mezunu: 40 İtfaiye Eri, 

Lisans Mezunu: 10 İtfaiye Eri, 50 Zabıta memuru,

Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi toplamda 100 Memur Alımı yapacak olup başvuru şartlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine alım yapacağı adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Bu kapsamda Genel Olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise adayların KPSS, Yaş, Eğitim, Boy ve sürücü belgesi nitelikleri talep edilecek.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

  • İlan edilen zabıta memuru ve itfaiye eri kadroları için, mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak, 
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak, 
  • 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 15/A maddesinde yer alan özel şartlara göre, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Adayların boy ve kilo ölçümü belediyemizce yapılacaktır,
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, 
  • İtfaiye Eri kadrosuna başvuracak adaylar için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,
  • 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince Zabıta Memuru kadrolarına başvuran adaylar için verilen en az B sınıfı ve İtfaiye Eri kadrolarına başvuran adaylar için en az C sınıfı belgesine sahip olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve İtfaiye eri alımı için adaylar başvurularına 14 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 18 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceklerdir. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte şahsen belediye ye gerçekleşttireceklerdir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim