Sulusaray Belediyesi Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az önce yayımlanmış olan belediye personel alımı ilanına göre Sulusaray Belediyesi 657 sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak Belediye Zabıta ve İtfaiye yönetmeliği çerçevesinde 6 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Kadın Erkek adaylar içerisinden alım yapılacak olup KPSS puanı en az 60 olan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Peki Belediye adaylardan hangi nitelikleri talep edecek ve Başvurular ne zaman yapılacak?

Belediye Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Sulusaray Belediyesi bünyesine 6 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7. dereceli kadroya 3 Zabıta Memuru ve 10. Dereceli kadroya 3 İtfaiye eri alımı yapılacak.

  • Zabıta Memuru alımı için Üniversitelerin işletme, iktisat veya kamu yönetimi Lisans programlarının birinden yada Eğitim Fakültelerinin Lisans programlarının herhangi birinden mezun olup, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.
  • İtfaiye Eri Alımı için ise, Üniversitelerin Önlisans bölümlerinin herhangi birinden mezun olup en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Başvurular 2022 Şubat'ta Başlıyor!

Belediye memur alımı için süreç Şubat'ta başlayacak. Başvuru şartlarına uygun olan adaylar başvurularına 9 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 11 Şubat 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar istnenen belgelerle birlikte Belediye yazı işleri Müdürlüğün şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

Şahsen Başvuru Adresi: Sulusaray Belediyesi Hizmet Binası Gaziosmanpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi No:81/1 Sulusaray/TOKAT

Kimler Zabıta veye İtfaiye Eri Olabilir?

Belediyenin zabıta ve itfaiye eri alımına başvuru yapmak isteyen adaylardna genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında özel olarak ise,

  • 2020 yılında yapılan KPSS'den İtfaiye eri için KPSSP93 ve Zabıta Memuru için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Erkeklerde 167 ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapıldığı tarihi itibari ile 30 yalından büyük olmamak,
  • En az B sınfıı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim