Samsun Büyükşehir Belediyesi memur alımı için ilan yayımladı. Bugün 6 Temmuz 2021 tarihi ile yayımlanmış olan Belediye Personel Alımı İlanına göre Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye ve Zabıta Yönetmeliğine göre KPSS Puanı ve farklı eğitim seviyelerinde memur alımı yapacak.

KADRO BİLGİLER:

Samsun Büyükşehir Belediyesi 110 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı ve İtfaiye Eri Alımı yapacak. Zabıta Memuru alımları Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacakken İtfaiye Eri alımları Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden alınacak. İşte kadro dağılımı:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Samsun Büyükşehir Belediyesi memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Özel Olarak ise, KPSS, Yaş, Eğitim, Boy gibi nitelikler aranacak.

Bu kapsamda Genel Olarak " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak

Özel Olarak İse:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 ve Ön Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Yaş Şartı: Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak.

Sağlık Şartı: İtfaiye Eri kadrosuna başvuracak adaylar için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B sınıfı sürücü belgesi olmak gereklidir.

Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve yukarıda tabloda belirtilen eğitim şartlarını taşıyor olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Büyükşehir Belediyesinin memur alımı başvuruları 16 Ağustos 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece sayılan belgeler ile birlikte, sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri Denizevleri Mahallesi. Adnan Menderes Bulvarı No:27 Atakum/Samsun adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim