Belediyelerin memur alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Sivas Gürçayır Belediyesi bünyesine 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak atanmak üzere Mahalli İdarelere İlk Defa atanacaklara uygulanacak sınav be atama yönetmeliğine göre Ön Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak. Başvurular Bugün başladı. Şartlar ve istenen belgeler nelerdir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlan edilen memur kadrosuna atanmak için başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Ayrıca 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak ve 3.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Belediyenin memur alımları için başvurular 21 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 23 haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvurular istenen belgelerle şahsen ilgili belediye ye veya elektronik ortamda e-posta gönderimi ile yapılacak.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Sınava girmek isteyen adaylar, www.gurcayir.bel.tr adresi üzerinden temin edecekleri BAŞVURU FORMUNA aşağıdaki belgeleri ekleyecektir.

1. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir).

2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-Devlet üzerinden alınacak barkotlu mezuniyet belgesi ( Aslı ibraz edilmek kaydı ile suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

3. Yabancı okul mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydı ile suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

4. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkodlu bilgisayar çıktısı.

5. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı.

6. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı.

7. 2 adet biometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak).

8. Sürücü belgesinin aslı veya fotokopisi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir).