Melikgazi Belediyesi memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Melikgazi Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunu ve Belediye Zabıta yönetmeliğine göre belirtilen KPSS, Yaş, Boy ve diğer niteliklerin taşınıyor olması gerekmektedir. Peki adaylardan aranacak genel şartlar nelerdr?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Belediye bünyesine 5 kişilik kadro ile Zabıta Memuru alımı yapacak. ALımlar Lisans seviyesinde adaylar tarafından yapılacak olup başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Melikgazi Belediyesi adaylardan özel olarak KPSS, Yaş, Boy ve Sürücü belgesi nitelikleri talep edecektir. Bu kapsamda,

  • İlan edilen zabıta memuru kadroları için son mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili  geçerlilik  süresi dolmamış  KPSS  sınavına girmiş olmak ve  istenilen puan türünden en az 65 puan almış olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,
  • Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.70 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak, 
  • 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az “B” sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, 
  • Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuracak ve hangi sıra nolu kadroya başvuru yaptığını belirtecektir. 
  • Yabancı dil şartı aranan kadrolar için, YDS İngilizce ve YDS Arapça sınavından başvuru tarihinin son günü itibariyle son beş yıl içerisinde (E) seviyesinde puan almış olmak.

BAŞURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Melikgazi Belediyesi Memur alımı için başvuru süreci 26 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak ve en geç 10 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte şahsen belediyeye yapılacaktır.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDIĞINDA VEYA GELİŞMELERDNE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim