Resmi Gazete'de 25 Şubat 2021 tarihi ile yayımlanan ilana göre Van İpekyolu Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kadın Erkek adaylar için Memur Alımı yapılacak. Belediye Memur Alımı kapsamında Düşük KPSS Puanı ile Lisans mezunu adaylar içerisinden 30 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Bu yönde Van İpekyolu Belediyesi 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak ve Belediye Zabıta Yönetmeliğine göre  KPSS 60 Puan İle Memur Alımı yapılacak.

KADIN ERKEK KADRO DETAYLARI:

Van İpekyolu Belediyesi 30 Zabıta Memuru alımı için 26 Erkek ve 4 Kadın Zabıta Memuru alımı yapılacak. Bu yönde,

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediye adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS, Yaş, Eğitim ve diğer şartlar şöyle:

  • İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak lisans mezunları için 2020KPSSP3 puan türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak. Boy ve Kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • Tabloda 1 nolu sıra numarası ile belirtilen zabıta memuru kadroları için, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK!

Van İpekyolu Belediyesi Zabıta Memuru alımı için başvurular 22 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar devam edecketir. Adaylar başvurularını sadece mesai saatleri içerisinde Hafiziye mah. Kazım Karabekir Cad. Serdar 2.Sk No:3 İpekyolu Belediyesi Merkez Binası 5. Kat İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece İstenen belgeler ile yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU