Yenikent Belediyesi bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere geçtiğmiz günlerde memur alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre İlk Defa atanmak üzere 9 kişilik boş kadro ile memur alınacak. Adaylar için başvurularda son günlere geldik. Peki kadro bilgileri nedir. Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

9 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Yenikent Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümlerine göre 9 kişilik boş kadro ile Muhasebeci alımı yapacak. Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği söz konusu ilan için adaylardan KPSS puanı şartı ve lisans mezunu şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediye bünyesine alımını yapacağı memur adaylarından genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise şu şartlar aranacak;

  • Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin Kamu Yönetimi, Muhasebe veya Muhasebe ve Finans Yönetimi programlarının herhangi birinden mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 55 puan almış olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yenikent Belediyesi memru alımı için başvurular 04 Ağustos 2020 tarihinde başlamış olup en geç 07 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını perşembe günü saat 17.00 a kadar (mesai günlerinde 09:00-12.30 —13.30-17.00 saatleri arasında) müracaatlarını yapabileceklerdir.

DEĞERLENDİRMELER:

Belediyemiz tarafından adayların T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumu kontrol edilmek suretiyle KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylarda sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı 14.08.2020 Cuma günü Belediyemiz www.yenikent.bel.tr internet adresinden ilan edilecektir.