Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Alımı ilanı yayımladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan Memur Alımı ilana göre Konya Büyükşehir Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Kadın Erkek adaylar içerisinden Ön Lisans Mezunu Zabıta Memuru Alımı Yapacak. 

Belediye Personel Alımı kapsamında yayımlanmış olan ilan ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. dereceli kadroya alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizin devamında Genel Başvuru şartları, Özel Başvuru şartları ve Başvuru bilgilendirmesi yapacağız.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Konya Büyükşehir Belediyesi belediye memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartların taşımak,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Eğitim Şartı: Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Alımı için adaylar başvurularına 22 Şubat 2021 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 26 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece http://www.konya.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ve yukarıda sayılan belgeler ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA adresine mesai saatleri içinde şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU FORMU