Belediye Memur alımı için yeni bir ilan yayımlandı. Ağustos ayında ilan yayımlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yenide 2022 yılı itfaiye eri alım ilanı yayımladı. Söz konusu ilan ile Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 12 İtfaiye Eri alımı yapacak. 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye İtfaye eri yönetmeliğine göre 12 Kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapılacak.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 12 kişilik boş kadro ile Memur statüsünde, Lise mezunu 2, Ön Lisans Mezunu 3 ve Lisans Mezunu 7 olmak üzere toplamda 12 İtfaiye eri alımı yapılacak. İşte kadro dağılımına ilişkin tablo:

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Yukarıda tabloda gördüğünüz nitelikler dışında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca İtfaiye eri kontenjanı için, Erkeklerde 167 ve Kadımlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması ve 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartarı aranacak.

Yeni Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

Belediye daha önce de yayımladığı ilanda Ağustos ayı için memur alımı yapacağını bildirmişti. Yayımlanan yeni ilan ile aynı kontenjanlarda başvurular 14 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 18 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Yunus Emre Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Onikişubat/Kahramanmaraş adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim