Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi memur alımı ilanı yayımlandı. 10 Nisan 2023 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Memur Alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda adaylardan aranan nitelikler ve başvuru şartlarını haberde sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Yapılacak Pozisyon ve Kontenjan Detayları:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi memur alımı iin yayımladığı ilana göre Lise ve Ön Lisans mezunu memur alımı yapacak. Bu Kapsamda 20 kişilik kadro ile memur alınacak. Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan ile Sürücü belgesi şartı aranıyor. genel İdare hizmetleri sınıfında 

  • Lise mezunu 11. dereceli kadroya 8 İtfaiye Eri alınacak. 
  • Ön Lisans Mezunu 7. ve 8. dereceli kadroya 12 İtfaiye Eri alınacak.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Belediye Memur alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak. 

İtfaiye Eri Alımı Özel Şartları Nedir?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımında adaylardan, KPSS, Yaş, Eğitim, Yaş, Boy şartları aranacak.

KPSS Şartı:

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı:

Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Eğitim Şartı: 

 Ön Lisans mezunları için, Üniversitelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programlarının birinden mezun olmak. Lise mezunları için Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak.

Sürücü Belgesi Şartı:

En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Boy Şartı:

Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları Mayıs ayı içerisinde sadece şahsen yapılacaktır. Buna göre;

Başvuru Tarihleri: 22 - 26 Mayıs 2023 

Başvuru Adresi:  İsmetpaşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı No. 25 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş 

İLANIN TAM METNİ