İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı için İtfaiye eri alımı yapacağını ilan etti. İBB Belediye Personel Alımı kapsamında yayımladığı ilana göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden bünyesine istihdam ağlayacak. Ayrıca Düşük KPSS Puanı ile yapılacak alımlar oldukça ilgi gördü. Peki İBB İtfaiye Eri alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Adayların hazırlaması gereken belgeler nelerdir?

541 İTFAİYE ERİ ALIMI KADRO DAĞILIMI:

İBB 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesindeki ve belediye İtfaiye eri yönetmeliğindeki nitelikler doğrultusunda Kadın Erkek adaylar içerisinden 541 İtfaiye Eri Alımı yapılacak. Buna göre,

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İtfaiye eri alımı ilanı Nisan ayında duyurulmuştu. Başvurular 25 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak. En Geç 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek başvurular İnternet üzerinden Online olarak yapılacaktır. Adaylar başvurularını e-Devlet şifresi ile gerçekleştirecekler.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Sonrasında ise, 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden almış olmaları gereklidir. 60 KPSS Puanı İle Memur Alımı yapılacak olup değerlendirmeler sıraya göre yapılacak.

Ayrıca Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER NEDİR?

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet) - 2020 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • Sürücü belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet),
  • Biyometrik fotoğraf (başvuru formuna yapıştırılacak) (1 adet),
Editör: TE Bilisim