İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı  ( İBB kariyer )yeni iş ilanları açıklamaya devam ediyor. Buna göre Mühendis, tekniker ve teknisyeni kadroları yanı sıra ilköğretim mezunları arasından ağır vasıta şoförü ile dron kullanıcısı kadrolarında da çok sayıda istihdam yapılacak.

İLKÖĞRETİM MEZUNU CANKURATAN VE DRON KULLANICISI ALIMI;

Gümüş cankurtaran sertifikasına sahip olmak ve uygulama eğitimlerinde başarılı olmak şartı ile su altı federasyon tarafından alınan eğitim süreçlerinden başarılı olarak sertifikalandırmaların tamamlamış olmaları gerekli olacak. İlk yardım konusunda tecrübeli, erkek adayların askerlik ile ilişiği olmaması, İstanbul ilinde ikamet etmek,

Can kurtaran nedir? İstanbul'un farklı ilçelerinde bulunan plajlar ile su sporları için bulunan yüzme alanlarında ki kişilerin güvenliklerini sağlanması amacı ile gerekli olan ilk yardım araçlarını doğru şekilde kullanan adaylar bu görevi sürdürürler. Adaylar bu alımda 15 Mayıs ile 13 Eylül 2020 tarihleri arasında geçici olarak istihdam edileceklerdir.

Dron Kullanıcısı alımlarındaki başvurularda ise adayların en az ilköğretim mezunu olmaları, Sivil Havacılık Müdürlüğünden yete yetkili kurumlar tarafından alınan insansız hava aracı kullanımı ile ilgili yetki belgelerine ve ehliyetine sahip olmak gerekmektedir. Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmaması, İstanbul ilinde ikamet etmesi ve gümüş can kurarak sertifikası olmayanlara yönelik uygulama eğitimlerinde başarılı olmak su altı federasyonu tarafından yetkili eğitim merkezlerinden sertifikalandırma sürecine katılmak gerekli olacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına İBB Kariyer üzerinden KPSS'siz personel alımlarında çok sayıda ilköğretim lise ve lisans muzunu olan aday alınacak. Başvurular için adresine tıklayın

Dron nedir? İnsansız hava araçlarına verilen biri isimdir. Kullanımları kurumun yada işletmenin sektörüne göre değişir. Spor amaçıi ticari, habi yada askeri bir amaçla dron çeşitleri de farklılık göstermektedir. Ticari olarak örnek vermek gerekirse tarım alanlarında kullanabilir ve sulama için kullananlar olabilri. İnsan taşıyan dronlar, ışıklı dronlar gibi son yılların gelişmekte olan bir sektörü haline gelmiştir. Türkiye'de toplamda 15 bin civarında sertifikalı ve ehliyetli dron pilotu vardır.