İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İBB kariyer Portalı üzerinden KPSS'siz diploma notu ile personel alımı gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde belediye iş ilanı açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu ilanlar dan bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Bilindiği gibi İstanbul'da belediye ilanları kariyer İBB sayfası üzerinden alınıyor. Ayrıca başvurularda herhangi bir kamu personeli seçme sınavı şartı aranmıyor. İstanbul Belediyesi yönetmelik hükümleri çerçevesinde alımlar gerçekleştirilerek çok sayıda lise mezunu ilkokul mezunu stajyer alımı yapılıyor.

GEMİCİ ALIMI;

Gemici alımı başvurularında Denizcilik Meslek Lisesi mezunu olmak ya da en az lise mezunu olup Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uygulanan 2 yıllık kurslardan mezun olarak 12 ay Deniz eğitimi başarıyla tamamlamış. 1 yıllık deniz hizmeti tecrübesi bulunan vardiyalı çalışma esaslarına uyum sağlayabilecek. İletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uygun, başvuru yapacak erkek adayların askerlikle ilişiği olmayan, ikamet şartlarında; İstanbul ilinde ikamet eden gemici alımı yapılacaktır.

YAĞCI ALIMI;

Yağcı alımı başvurularında; Denizcilik Meslek Lisesi Gemi Makineleri Bölümü mezunu olmak endüstri meslek liseleri motor korna tezkiye metal elektrik veren bölümlerinden mezun olmak istenmektedir. Adayların sertifika şartlarında Yağcı ehliyetine sahip olarak staj harici olarak 1 yıl tecrübesi olması gerekmektedir.

ŞOFÖR ALIMI;

Otobüs şoförü alımlarında en az lise mezunu olarak E sınıfı ehliyet ve sürücü belgesine sahip olmak aktif olarak araç kullanabilmek SRC ve Psikoteknik belgelerine sahip olmak gerekmektedir.

İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ;

İş makinesi operatör alımlarında en az lise mezunu olan en az CE ve G sınıfı sürücü ehliyeti belgesine sahip olarak Psikoteknik ve SRC 2 ve SRC belgelerine sahip erkek adayların askerlikle ilişiği olmayan adaylar başvuru yapabilirler.

Editör: TE Bilisim