İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı Memur Alımı ilanını yayımladı. Daha önceden de duyurulmuş olan ilan için İBB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı eğitim seviyelerine sahip Zabıta Memuru Alımı yapacak. Bu yönde Belediye Memur Alımı için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliğine göre 278 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

KADIN ERKEK KADRO DAĞILIMI:

İBB bünyesine 278 Zabıta Memuru alımı için Kadın ve Erkek adaylardan başvuru alacak. Bu kapsamda Lise Mezunu 155, Ön Lisans mezunu 43 ve Lisans mezunu 80 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

İlan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Özel Olarak ise adaylardan;

  • İlan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.
  • Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (7/7/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İBB Zabıta Memuru alımı için başvurular haziran ayı içerisinde alınacak. Bu kapsamda adaylar başvurularına 21 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile yapılacak. Başvurusu geçerli olanlar belirlenerek mülakat ve değerlendirmelere çağırılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Başvuru Süreci Başladığında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim