İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 kişilik kadro ile Memur alımı yapacak. Adaylar İtfaiye Eri Alımı başvurularını 27 Aralık 2020 tarihi ile 03 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdi. Başvuruların bitmesi ile birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklakacağını merak tmeye başladılar. Peki İtfaiye eri alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav konuları nedir?

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALINACAK!

Yapılan başvuru sonrası değerlendirmeler sona erdikten sornra ve sınav aşamalarını başarılı bir şekilde geçen adayların ataması yapılacak. Alım kadrolarında göre Kadın Erkek Adaylar seçilecek.

  • Lise seviyesinde 90 Erkek İtfaiye Eri,
  • Ön Lisans seviyesinde Erkek 90 ve Kadın 25 İtfaiye Eri,
  • Lisans seviyesinde 25 Kadın, 26 Erkek ve 4 Erkek / Kadın İtfaiye Eri alınacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 1250 kişi) sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 21/1/2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel ağ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir. Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

İtfaiye Eri alımı için yazılı sınav 25 Ocak 2021 tarihinde yapılacak. Yazılı sınav sonrası adaylara uygulamalı olarak 26 Ocak 2021 tarihi ile 12 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. Yazılı ve Uygulamalı sınavlar Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

YAZILI SINAV KONULARI NEDİR?

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

Başvuru sonuçları açıklandığında ve herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA