İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri alımı için ilan yayımladı. En az lise mezunu olan adaylar içerisinden 250 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Peki adayların uzun zamandır beklediği İBB Zabıta memuru alımı ne zaman yapılacak? Zabıta Memuru alımı başvuru şartları nedir? İşte ilanlar hakkında detaylar şöyledir.

250 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK!

İBB tarafından yayımlanan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında ve Belediye İtfaiye yönetmeliğine göre 250 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alınacak. Alımlar, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. İşte 250 İtfaiye eri kadrosu ve detayları:

ZABITA MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı ilanı yayımladı. Ancak Zabıta memuru alımı bekleyen adaylar için henüz ilan yayımlanmadı. Adayların büyük heyecanla beklediği Zabıta Memuru alımlarının da yakın zamanda yayımlanmasını İşin Olsa ekibi olarak talep etmekteyiz. Umuyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) İtfaiye eri alımı ile birlikte Zabıta Memuru alımının da yakın zamanda yayımlanması beklenmektedir.

ZABITA MEMURU ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Android İşin Olsa Uygulamamız

İOS İşin Olsa Uygulaması

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Zabıta memuru Alımı ve İtfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy gibi nitelikler aranacak.

Buna göre Özel Olarak;

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ( KPSS ) lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: En az lise mezunu, İki yıllık Ön Lisans mezunu ve Dört yıllık Lisans mezunu olmak gereklidir.

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı: Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)

Sağlık Şartı: Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İBB 250 İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İtfaiye eri alımı için adaylar başvurularına 27 Aralık 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 03 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yaparak başvuru formu ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 6/1/2021 – 15/1/2021 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde) şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim