İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı eğitim seviyelerine sahip 100 Zabıta Memuru Alımı yapacak. İlan 2020 yılı son aylarında duyurularak adaylara müjde verilmişti. Bu kapsamda başvuruların 2021 yılı itibari ile başlamasının ardından artık sona erdi. Adaylar bütük heyecanla sonuçları bekliyor.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları 04 Ocak 2021 tarihi ile başlamıştı ve 10 Ocak 2021 tarihi ile sona erdi. Şimdi sonuçlar bekleniyor.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILDI!

İBB bünyesine aldığı yüzlerce başvuruyu KPSS puanına göre değerlendirme yaptı. Bu kapsamda İBB 100 kişilik kadro ile 40 Lise, 20 Ön Lisans ve 40 Lisans mezunu memur alımı yapacak. Değerlendirmeler adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan ile yapılacak olup eğitim seviyesine göre en yüksek puandan başlanmak üzere ve Cinsiyet ayrımına göre yapılacak KPSS sıralaması ile adaylar sıralandı.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yayımladığı başvuru kılavuzunda başvuru sonuçlarının bugün açıklanacağı hakkında bilgi vermişti. Bu kapsamda yapılan açıklamaya göre başvuru sonuçları açıklandı. Az önce gelen duyuru ile sonuçlar adaylara duyuruldu.

Başvuru sonuçlarına ilişkin liste için Buraya Tıklayınız.

ZABITA MEMURU ALIMI SINAV KONULARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı için sonuçlar sonrası adaylar sınavlar ne zaman yapılacak? Sınav konuları nedir hakkında araştırmalara başladılar.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel ve sınav ilanında belirtilen özel şartlar gereğince, 4/1/2021 – 10/1/2021 tarihleri arasında elektronik ortamda başvuru yapan adaylar için, 2020 yılı KPSS puanına göre puan sıralaması (öğrenim düzeylerine göre ilan edilen kadronun 5 katı olarak) yapıldı.

YAZILI VE UYGULAMALI SINAV TARİHLERİ:

Bu yönde, Zabıta Memuru kadroları için yapılacak yazılı sınav 8/2/2021 tarihinde, uygulamalı sınav ise 9/2/2021-19/2/2021 tarihleri arasında; Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecektir

Sınava giriş belgesine ulaşmak için tıklayınız.

PARKUR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

SINAV KONULARI!

Yazılı sınav;

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

SINAVA GİRECEK ADAYLARA UYARI!

Uygulamalı sınava girecek adayların, sınav öncesi boy/kilo ölçümü yapılacağından sınav başlama saatinden en az 30 dakika önce yanlarında  https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda aldıkları Başvuru Formu ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Dikkat Edeceği Hususlar

  • Adaylar, yapılacak yazılı sınav için ilanı dikkatle inceleyeceklerdir. Sınav ilanına ulaşabilmek için tıklayınız.
  • Aday, sınava girebilmek için SINAV GİRİŞ BELGESİ ile nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
  • Sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.
  • Sınava girerken, üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanınızı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartınızı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportunuzu veya KKTC Kimlik Kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü / barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
  • Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden en az bir gün önce mutlaka gidip görünüz. Yazılı sınav merkezinin konumunu görmek için tıklayınız. Uygulamalı sınav merkezinin konumunu görmek için tıklayınız.
  • Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden 30 dakika önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunulması gerekmektedir.
  • Adayların, Sınav Merkezine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.
  • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeffaf pet şişe içerisindeki su kurumumuz tarafından temin edileceğinden; hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirilmeyecektir.
  • Sınavınızı tamamladıktan sonra cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı (sayfaları eksiksiz olarak) salon görevlilerine teslim ediniz. Sıra üzerinde bırakılmayacaktır.
  • Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecek. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
Editör: TE Bilisim