İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre İBB farklı mezuniyetlere sahip 100 Memur Alımı yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan ilan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları Bugün ( 04 Ocak 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 10 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirecek. Başvurular  istenen belgeler ile birlikte https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru yaparak başvuru formunu imzalamak üzere Başvuru formu indirecektir. Elektronik ortamda sisteme yüklenecek belgeler aşağıdaki gibidir. Ayrıca İndirilen başvuru formu Boy ve Kilo ölçümü sırasında belediyeye teslim edilecektir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Mezuniyet belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
  • 2020 KPSS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • Sürücü belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)
  • Biyometrik fotoğraf (başvuru formuna yapıştırılacak) (1 adet)

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İBB Zabıta memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Özel olarak ise aranan şartlar şöyledir.

- 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön lisans için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)

- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak (8/2/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

BAŞVURU KILAVUZU BURADA