Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 35 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvurular 19 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı ancak başvuru yapmakayan veya başvuru işlemini tamamlamayan adaylar için başvurularda artık son günlere gelindi. Bu haberimizde sizlere detaylı bilgiler vereceğiz.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığı toplamda 35 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacak. Alımlar farklı 7 il için yapılacak. Buna göre, Ankara 'da 7, Antalya'da 1, İstanbul Büyük Mükellefler'de 1, Hatay'da 1, İstanbul'da 22, Kocaeli'de 1, Mersin'de 1 ve Şanlıurfa'da 1 olmak üzere toplamda 35 Avukat alımı gerçekleştirilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak ve Avukatlı ksınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henğz 35 taşını tamamlamamış olmak şartları ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranır.

Ayrıca adayların KPSS puan durumu esas alınmak sureti ile kadro sayısının 5 katı kadar aday Giriş sınavına katılacaktır. İlgili Giriş sınavının yazılı bölümü 14 Temmuz 2018 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 19 Haziran 2018 tarihinde başlamışlardı. Ancak başvurular en geç 28 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi” ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki sizlerle paylaşacağımız bağlantı yardımı ile ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam metni

Editör: TE Bilisim