Eyüpsultan Belediyesi bünyesine memur alımı için ilan yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde alınan memur başvuruları sona erdi. Başvuru yapmış olan adayların en çok merak ettiği konulardan biriside KPSS değerlendirmesi ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağıdır.

BAŞVURULAR SONA ERDİR

Eyüpsultan Belediyesi bünyesine 25 kişilik kadro için başvuru almıştı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları başvuruda bulundurlar. Başvurular 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında alındı. Şimdi değerlendirmeler yapılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta memuru alımı için adayların KPSS puanı ele alınacak. Yapılacak KPSS sıralamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır. Yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacak. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta memuru alımı için başvuru sonuçları açıklanma tarihi ilanda belirtilmemiş. Ancak sözlü sınavdan en geç 10 gün önce açıklanması beklenmektedir.

SINAV NE ZAMAN?

Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup sözlü sınav ve uygulamalı sınav 01-02/10/2020 tarihlerinde saat 10.00'da başlamak üzere Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Nişancı Mahallesi Eyüpsultan Bulvarı No:72 Eyüpsultan/İSTANBUL adresindeki binasında yapılacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir. Belediye, başvurulardan KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı sınava çağıracaktır.

SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü sınav:

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularını kapsar,

Uygulamalı sınav; Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.