İstanbul Esenler Belediyesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre; 15 adet zabıta memuru alımı yapacaktır. Kamu personel alımı kapsamındaki bu fırsattan yararlanmak isteyen adayların ise belirli şartları yerine getirmeleri beklenmektedir. KPSSP3 türüne göre belirlenen zabıta memuru alımı şartlarında, son geçerlilik tarihine uyan sınavın ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olması gerekmektedir. Erkek veya kadın zabıta memuru alımı şartlarında, istihdam edilecek 15 adet personelin hangi lisans bölümlerinden mezun olması gerektiği de duyurulmuştur. İktisat, işletme, çalışma ekonomisi, maliye, ekonomi, ekonometri, endüstri ilişkileri, veya kamu yönetimi lisans bölümlerin, başarıyla tamamlamış olan kişilerin; İstanbul Esenler Belediyesi kapsamında gerçekleştirilen güncel zabıta memuru alımı başvurusuna katılmaları mümkündür.

Esenler Belediyesi 2022 Zabıta Memuru Alımı Şartları

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı güncel zabıta memuru alımında, başvuruların genel şartlarına da uyulmalıdır. Bu genel şartlar arasında T.C. vatandaşı olunması ve Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen suçların sicile işlememiş olması beklenmektedir. Ayrıca memur alımı sürecine katılacak olan erkek adayların, askerlik sürecini tamamlamış olmaları veya muaf olma durumlarını belirtmeleri gerekmektedir. İstanbul Esenler Belediyesi’ne bağlı zabıta memuru alımının özel başvuru şartları arasında ise aşağıdaki hususlar yer almaktadır.

Lisans öğrenim sürecinin belirtilen bölümlerde tamamlanmış olması.

Daha önce çalışılan kurumlardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olunması.

Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamındaki fiziki şartların karşılanıyor olması.

Sınav tarihi dahil olmak üzere 30 yaşının doldurulmamış olması.

Esenler Belediyesi Zabıta Memuru Alımı Başvuru Aşamaları

Esenler Belediyesi bünyesindeki zabıta memuru alımı sürecine başvurulması için, istenilen belgelerin belirli tarihe kadar belediyenin internet sitesi üzerinden iletilmesi gerekmektedir. Belgeler arasında; nüfus cüzdanı/ kimlik kartı fotokopisi, mezuniyet belgesinin onaylı örneği, KPSS sonuç çıktısı, askerlikle ilişik olmadığının doğrulama belgesi ve engel durumunun bulunmadığının beyanı yer almaktadır. Ayrıca adayların başvuru formlarına yapıştırılacak olan 3 adet fotoğrafın da iletilmesi istenmektedir. Bu belgeleri hazırlayan adayların, 2022 memur alımı kapsamındaki başvurularını en geç 14.01.2022 tarihine kadar tamamlamaları gereklidir. Ardından başvurusu kabul edilen adayların duyurularına belediyenin internet sitesinden ulaşılabileceği gibi, sözlü sınavın detayları da buradan incelenebilecektir.