Belediyelere memur alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre 6 farklı belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak için Zabıta memuru alımı ve İtfaiye eri alımı yapacak. Belediyelere Memur alımı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır.  Bu kapsamda adayların 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Belediyelere Memur Alımı Genel Şartlar Nedir?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya dana fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak,

f) İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı Yapacak Belediyeler? 

Düzce Belediye Başkanlığı:

Belediye 20 kişilik boş kadro ile Lise mezunu ve Ön lisans mezunu adaylar içerisiden İtfaiye eri alımı yapılacak. Genel İdare Hizmetleri sınıfında alım yapılacak olup adayların belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvurular 02 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geö 04 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru ve şartlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Bolu İli Göynük Belediye Başkanlığı:

KPSS en az 60 puan ile itfaiye eri kadrosunda 2 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Yayımlanan ilana göre Lise mezunu 1 ve Ön Lisans Mezunu 1 itfaiyeci alımı yapılacak. Başvurular ise en geç 21 Ekim 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İstanbul İli Sarıyer Belediye Başkanlığı:

Sarıyer Belediyesine bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 15 Zabıta Memuru Alımı yapacak. KPSS 60 puan almış olmak şart. Başvurular 02-06 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Karabük İli Safranbolu Belediye Başkanlığı:

Safranbolu Belediyesi Ön Lisans mezunu  Zabıta Memuru alacak. KPSS den P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı var. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Ankara İli Mamak Belediye Başkanlığı:

Mamak Belediyesi toplamda 50 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar Ön Lisans mezunları için 20 Zabıta Memuru ve Lisans mezunları için 30 Zabıta memuru olarak yapılacak.KPSS den 70 puan şartı var. Başvurular ise 30 Kasım 04 Aralık 2002 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı:

Kestel Belediyesine Lisans mezunu adaylar içerisinden Herhangi bir lisans programından mezun olmak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 5 Zabıta Memuru alınacak. Detaylı Bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

En Az 4000 TL Maaş İmkanı:

Belediyelere memur alımı için Zabıta Memuru ve İtfaiye eri kadrolarında ilan yayımlandı. Yayımlanan ilana göre adaylar ilgili kadrolar için derece ve tecrübeye göre 4000 TL maaş alabilecekler.